

אימון רגשי
השנה האחרונה המחישה לנו עד כמה קשה לנהל חיים מספקים בעלי משמעות בתוך עולם כאוטי ומאתגר. רבים פונים אל אנשי מקצוע בבקשה לסייע להם לעשות סדר, לקבוע מטרות, לנהל רגשות. בני אדם מורגלים בחשיבה ליניארית, השכל מחפש למצוא את הסיבה למצב בו אנחנו נמצאים . אם יש מציאות נתונה, וודאי קיימת סיבה היוצרת אותה. ברם היות המציאות אינה לינארית ואין לנו אפשרות להסיק על העתיד מתוך העבר אנחנו מוצאים את עצמנו בחרדות קיומיות, בחוסר שליטה על הדברים הכי חשובים לנו בחיים. משום מה המנטרה "תחשוב טוב יהיה טוב" לא ממש יוצרת טוב קיים, מתמשך אמיתי. ואז עולות שאלות כמו להיכן אני הולך, כיצד אתן משמעות לחיי, איך אשלוט בתחושת חוסר הוודאות והפחד מהבלתי נודע .... ביוון העתיקה היו מורי דרך אשר נתנו לאנשים הדרכה ותשובות על בעיות חיים אלו, הם נקראו "סטואים" .... על שם ה"סטואה" שדרת העמודים בה הם פגשו את לקוחותיהם. ה"סטואים" היו מפורסמים בשלווה וברוגע בה טיפלו בלקוחותיהם ובשאלות הקיומיות שלהם, ומכאן גם הביטוי "שלווה סטואית" . סוקרטס הפילוסוף הידוע , לקח מהם את טכניקת השאלות באמצעותה עזר לפונים אליו להגיע אל האמת שלהם. השנים חלפו, מקצוע זה כמעט ונשכח, עד לאמצע שנות השישים של המאה הקודמת, בה התפתחה הטכניקה המודרנית של הגישה הסטואית באוסטרליה ושם ניתן לה שמה "אימון פסיכולוגי" או כפי שהוא נקרא לעיתים בארץ "אימון רגשי"
היי, שמי אפי רוזנברג
ואני מאמן רגשי
אם אתם מרגישים כי הדף הזה תזזיתי, אולי קצת מהיר מדי, ולפעמים מעצבן, זה בסדר, זו כוונתי... לומר לכם כי למרות שהחיים לפעמים מורגשים כך! ישנם דרכים להתמודד עם עולם גם שהוא יוצא קצת מדעתו ...
אפשר לכתוב מילים רבות על דרכים להתמודד עם עולם כאוטי ומאתגר. אפשר לדבר על אופטימיות, על שינוי, על דרך. ואפשר לתת למשוררים לומר במילים שלהם את המחשבות שלי ....
מקצת התחומים בהם עוסק אימון רגשי


לנהל דיאלוג עם עצמי - לא מאבק

נשים שבוחרות בגבר נשוי

אני מתקרבת לגיל 40 ועדיין לא הייתי בזוגיות משמעותית

האם יש אישיות שלא מתאימה לזוגיות-
על תהליכי אימון רגשי
תהליך אימון רגשי יכול לעזור לך לבחור נתיב קריירה, להגשים חלום ולפתוח עסק עצמאי, לפתור קונפליקטים עם בן או בת זוג או עם מישהו משמעותי אחר בחייך, ללמוד להתמודד עם לחץ נפשי או חרדה עקב עבודה, לימודים או מצבי חיים אחרים, להתמודד עם שינויים גדולים בחיים בשל גירושין, מוות של אדם אהוב או אובדן מקום עבודה וכן ללמוד לנהל רגשות ובעיקר את אלו המכשילים אותך מידי פעם.
למי מיועד אימון רגשי [פסיכולוגי] ?
אימון רגשי מיועד לאנשים בוגרים הרוצים לארגן מחדש את החיים, להוביל ולא להיות מובל. לקבל כלי ניווט בחוסר הוודאות והאתגרים חסרי התקדים של ימינו או ליצור את הפרק הבא בקריירה שלהם. הוא מיועד למי שיודע כי במקום לבחור בין פסיכולוג ומאמן, הוא יכול להנות משני העולמות בדרך מעשית, קצרה, ויעילה.
למי לא מיועד אימון רגשי [פסיכולוגי] ?
אימון רגשי אינו מותאם למתן סיוע לאנשים המתמודדים עם קשיים כדיכאון, חרדה, הפרעות אכילה, קשיים בין אישיים או מצוקה נפשית.
סביבה בטוחה ומאפשרת
אימון רגשי הוא תהליך של שותפות. בינך לבין המאמן,
היוצר סביבה מתאימה המאפשרת לך לבצע יחד איתו תהליך חקירה ומיקוד באמצעות :
⇐ הקשבה פעילה
⇐ דיאלוג פתוח
⇐ והדרכה מתחשבת
שילוב בין עולמות תוכן
האימון הרגשי, משלב בין עולמות תוכן, לוקח מכל אחד מעולמות התוכן, את המרכיבים הנחוצים להצלחת התהליך. אימון רגשי משלב בין פסיכולוגיה קוגניטיבית – התנהגותית, פסיכולוגיה חיובית ואימון אישי (קואצ'ינג). כל אחד מהם נדרש כדי ליצור את העתיד בו אתה רוצה. כל אחד מהם הוא השקעה בהתפתחות האישית והמקצועית שלך
צמיחה ושיפור באמצעות פסיכולוגיה
קוגניטיבית התנהגותית (CBT):
CBT ממלא תפקיד מרכזי באימון רגשי להתגברות על מכשולים בדרך אל המטרה האימונית שלך.
⇐ המאמן שלך יעזור לך לזהות דפוסי חשיבה שליליים.
⇐ לאתגר ציפיות לא מציאותיות
⇐ ולנסח מערכת צפיות חדשה אפשרית לביצוע
לדוגמה, אם אתה חושב לעתים קרובות, "אני חייב לעשות הכול בצורה מושלמת", באמצעות טכניקת CBT ידריך אותך המאמן להחליף דפוס חשיבה מקבע ומשתק זה .... במחשבה מאוזנת יותר, כמו "אני אעשה כמיטב יכולתי וזה מספיק."
צמיחה ושיפור באמצעות פסיכולוגיה חיובית:
הפסיכולוגיה החיובית מציעה מסגרת המשלימה את תהליך האימון.
במקום להתעכב על מגבלות, מה אני לא יכול לעשות כי "זה האופי שלי"
הפסיכולוגיה החיובית מתמקדת בחוזקות וברגשות חיוביים.
המאמן שלך יעודד אותך לחקר ולהתבונן בשמחה בהישגים שלך, לטפח אופטימיות לגבי הפוטנציאל שלך לשינוי, ולשפר את המסוגלות העצמית שלך - האמונה ביכולת שלך להצליח.
צמיחה ושיפור באמצעות כלי אימון קואוצ'ינג:
המאמן שלך צריך להיות בקיא גם בכלי ניהול עצמי אפקטיבי אותם הוא ישלב בתהליך האימוני [ללא כלים לניהול עצמי אפקטיבי יתארך משך היישום לשנים רבות] :
⇐קביעת מטרות בשיטת S.M.A.R.T.
⇐ הרחקת גזלני אנרגיה ואמונות מגבילות
⇐ ניהול עצמי בשיטת Color Blocking
⇐ רכישת תובנות הצמצום - תעשו פחות, ותהיו יעילים יותר
⇐ להירגע ממתח עם מיינדפולנס, וליצור מיקוד ובהירות
תרגילי מיינדפולנס משפרים את הריכוז ומפחיתים את הפיתוי של הסחות דעת.
הפעלה התנהגותית
המאמן ינחה אותך ללכת בצעדים קטנים ועקביים לקראת המטרות שלך, גם כאשר מוטיבציה חסרה. זה עוזר לבנות מומנטום ומחזק חשיבה פרואקטיבית.
הרהורים, שיקוף והתקדמות
לאורך מסע האימון, תעסוק ברפלקציה [התבוננות עצמית, שיקוף] והערכה עצמית. סקירה קבועה של ההתקדמות שלך תאפשר לך לחגוג הישגים, ללמוד מכשלים ולהתאים אסטרטגיות לפי הצורך. מודעות עצמית זו מטפחת חוסן ומחזקת את המחויבות שלך להתגבר על האתגרים בדרך אל המטרה שלך.
מה זה קואצ'ר ?
קואצ'ר, מאמן, מאמן לחיים, מאמן עסקי, מאמן פסיכולוגי, האם כולם עושים את אותה עבודה ? במה הם שונים אחד מהשני ? במה הם שונים מפסיכולוג ?
קוצ'ר או קואצ'ר לחיים עוזרים לאנשים צאת ממצבי תקיעות, לבחון שינוי קריירה, לארגן את מחשבותיהם להניע לפעולה, לחזק לבחון את נקודות החוזק, המטרות והכלים שלהם כדי לעזור לתכנן ולהגיע לתוצאות אישיות או מקצועיות, תוך התמקדות בתהליך הנמשך מהווה אל העתיד.
קואצ'ר רגשי מנוסה בעל רקע מקצועי נרחב וניסיון חיים מקיף מגיע להבנת התנהגות אנושית... כל ההיבטים של התנהגות אנושית. את ההבנה הוא רוכש גם באמצעות קורסים רבים בפסיכולוגיה כמו, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה חברתית, אישיות, פסיכולוגיה קוגניטיבית, CBT וכו'
פסיכולוגים עוסקים בעיקר בבעיות אישיות או מחלות נפש. הם מאומנים במחלות נפש ויכולים לעזור לאנשים עם בעיות כמו חרדה חברתית, דיכאון, דיסטמיה הפרעות אכילה וכו' לעיתים תוך התמקדות בתהליך המתחיל בילדות [עבר] ונמשך להווה
קואצ'ר רגשי תמיד יניח מולו את שיפור הרווחה והחוסן הרגשי של הלקוח שלו, כך שהלקוח יוכל לשגשג ולצמוח על קרקע פורייה. מטרה זו עומדת במרכז עשייתו המקצועית. קאוצ'ר רגשי לא יתמקד בטראומות, במחלות נפש ובעבר. זו לא תחום המומחיות שלו!
קואצ'ר רגשי עוזר ללקוחותיו [אני משתמש במונח לקוח בהבדלה גמורה מהמילה מטופל... קואצ'ר אינו מטפל!] לאנשים לזהות את החוזקות שלהם ולפתח מיומנויות כדי שיוכלו לחיות חיים מספקים יותר.
לעתים קרובות אנשים חוששים מלפנות לפסיכולוג מכיוון שהם חושבים שמשהו באמת לא בסדר איתם או שיגרום להם לדבר על ילדותם. וזה מובן, כאן לא נמצא מוקד העבודה שאנחנו עושים ביחד [אגלה לך סוד, יש לי לקוחות רבים שאני יודע מעט מאוד על הילדות שלהם אם בכלל].
מפגש עם קאוצ'ר הוא בעצם שיחה עם מטרה, שבה אתה - הלקוח יכול לקבל תחושה של פרספקטיבה ובהירות, להכיר דפוסי התנהגות מקבעים ומזיקים, ללמוד להכחיד דפוסים כאלו ולהמיר אותם בדפוסי התנהגות מקדמים וכך לפתח כלים לשיפור חייך.
לכן כל כך הרבה מהלקוחות שלי אוהבים להגיע למפגשים והם עוזבים עם חיוך על הפנים.
אתן לכם לקרוא מה המתאמנים שלי כותבים לי אחרי שהסתיים התהליך, לפעמים שנים אחרי....
"אפי יקר, רק שתדע לך שהתובנות שלך לגבי, כול הזמן מהדהדות לי בראש! אתה היחידי בחיי שניתוח שלו אותי היה כול כך מדויק"!
"היי...תוכנית הפעולה שהכנת עבורי לפני שנתיים, מודבקת על שולחן העבודה שלי...היא כל כך מדויקת ונכונה לי".
"היי אפי. רציתי רק לעדכן - אתה הצלחת ב״להוציא אותי מאזור הנוחות שלי, ממכון כושר״. יש חיים גם בחוץ מתברר. אומנם שמפחיד, אבל אני מלאה אופטימיות".
"אפי, דיברתי עם הבן שלי, הוא מלא הערכה כלפיך, אמר שאתה כולך לב. נשמע שהוא חווה אותך כמאוד מכיל ואוהב, וזה היה מרגש לשמוע. נתת גם לי השראה".